Teams

Invallersbepalingen

 Met ingang van 26 januari 2022 zijn er, in verband met Corona, door de Nevobo (tijdelijk) versoepelingen aangebracht in de invallersbepalingen voor de rest van het seizoen 2021-2022. 

In dit document staat een overzicht van de bepalingen. 

 

Onderstaande bepalingen zijn tijdelijk niet of niet geheel van toepassing. 

De volgende reglementswijzigingen zijn goedgekeurd en per seizoen 2019-2020 ingevoerd:

 • Invallersbepalingen senioren
  De derde keer invallen in een kalendermaand betekent vastspelen in het team waar het meest is ingevallen (in die maand). Daarna staat de teller voor die kalendermaand weer op 0 invalbeurten. De vierde keer invallen in een kalendermaand betekent dus niet meer automatisch vastspelen. Dit houdt dus in dat iemand die vanuit heren 5, twee keer in heren 4 is ingevallen en daarna 1 keer in heren 3, zich vast speelt in heren 4. Indien in 3 verschillende teams wordt ingevallen zal het middelste team worden aangehouden.

  Speler heren 5 valt in bij: 1e keer: heren 4,  2e keer: heren 3 en 3e keer: heren 1

  => vast gespeeld in heren 3

 • Horizontaal meespelen
  Het horizontaal meespelen van spelers in dezelfde klasse mag per wedstrijd nog maar door 3 spelers gedaan worden. De overige spelers moeten uit het oorspronkelijke team komen, of invallers uit lagere klasses zijn.

  Behalve deze 2 reglementswijzigingen is tijdens de consultatierondes ook kort gesproken over de mogelijkheid om aan te kunnen geven als de libero níet heeft deelgenomen aan de wedstrijd. Deze werd unaniem omarmd en is tijdens de laatste Bondsraad meegenomen in de reglementswijzigingen.

 

Spelregels

Klik hier voor de spelregels (seizoen 2020-2021 - Topdivisie en lager).