Teams

Recreanten Gemengd 1

  • Annemieke
  • Désirée
  • Dotty
  • Ed
  • Els
  • Fred

Klik hier voor de trainingstijden en lokaties.

Geen training i.v.m. (school)vakanties en feestdagen:


28 december 2022 en 4 januari 2023
3 mei 2023

Laatste (formele) trainingsdag: 24 mei 2023.

Oliebollentoernooi: woensdag 28 december 2022
Jan Schaaftoernooi: woensdag 31 mei 2023.

Klik hier voor de data van de recreantencompetitie 2021-2022.

Klik hier voor het wedstrijdschema voor de tweede helft van het seizoen 2021-2022. 

Volleyballen bij de recreanten

Keizer Otto-Trivolley heeft een groot aantal recreatieve volleyballers met twee gemengde heren/dames-teams en een herenteam die competitie spelen. Getraind wordt op de woensdagavond in sportzaal De Meent in de Hilversumse Meent. De recreantenteams spelen ongeveer één maal per 4 weken competitie op vrijdagavond; meestal wordt gespeeld in Almere of Kortenhoef.
Wilt u meer informatie over volleybal bij de recreanten van onze vereniging? Neem dan contact op met het secretariaat.

Spelsysteem en trainingsopzet bij de recreanten

In het Technisch Beleidsplan van de vereniging staat in paragraaf 5 meer informatie over de Recreanten.

Deze paragraaf kan als volgt worden samengevat:

De vereniging streeft ernaar om met de recreantenafdeling liefhebbers van het volleybal in de gelegenheid te stellen dat op hun eigen manier te beleven. Het beleid is erop gericht dat elke recreant op zijn/haar eigen niveau (hetgeen behoorlijk kan variëren binnen de gehele groep) plezier kan hebben op de woensdagavonden. In beginsel spelen recreanten dus geen wedstrijden, maar komen elke woensdagavond trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Er wordt met behulp van twee trainers aandacht gegeven aan techniek en tactiek, om het spelniveau voor iedereen op een prettig en aanvaardbaar niveau te houden. Er is voor gekozen om voor alle recreanten één spelsysteem (3-1-2) te hanteren, om op die manier duidelijkheid te scheppen bij alle onderlinge wedstrijdjes in steeds wisselende samenstelling.  

Er zijn recreanten die buiten de reguliere woensdagavonden om in een recreantencompetitie spelen. Dat zijn door de NEVOBO georganiseerde vrijdagavonden, waarop gemengde, dames en herenteams in specifieke poules met elkaar spelen. Met de trainers zijn afspraken gemaakt om specifiek als team met elkaar te kunnen trainen in het geval dat er in die week ook wedstrijdavonden zijn gepland.

Deze afspraken over de wekelijkse trainingsopzet luiden als volgt:

We beginnen met een korte, gezamenlijke warming-up, dan oefeningen gericht op het aanleren cq verbeteren van het 3-1-2 systeem, aandacht voor alle facetten van volleyballen en vanaf 21.15u mixed wedstrijden. In geval van een competitie-avond (vrijdagavond) zullen de drie wedstrijdteams in principe op de woensdag voorafgaand aan de wedstrijden de hele avond samen oefenen. In geval er op dat moment te weinig recreanten zijn om vier volledige teams op te stellen (minimaal 4 tot 5 mensen per team, flexibel vast te stellen door de trainers), zal het mixed schema na 21.15u worden gehanteerd. De reden hiervan is dat het in verband met het SPELPLEZIER van alle recreanten niet gewenst is dat er mensen korte of langere tijd aan de kant staan. In geval de twee wedstrijdteams in een seizoen op verschillende avonden competitie-wedstrijden moeten spelen, wordt 1x per maand (op de 2ewoensdag van die maand) de hele avond als teams samen geoefend en gespeeld.

Voor een gedetailleerder verslag van de afspraken wordt verwezen naar bijgaand document.